Spring naar navigatie

Biografie

Daniëlla Buijck, oorspronkelijk afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, studeerde Nederlands recht alvorens zij haar klassieke zangopleiding begon. In juni 2009 studeerde zij af bij Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar opleiding ontving ze interpretatielessen van Frans Fiselier en masterclasses van Charlotte Margiono, Jard van Nes en Alexander Oliver. Daarnaast ontving zij dramalessen van Veerle van Hecke en Marc Krone. Momenteel wordt zij gecoacht door Xenia Meijer en Jard van Nes.

Daniëlla heeft zich tijdens haar opleiding breed georiënteerd op de verschillende terreinen binnen de klassieke muziek en ook nu blijft haar interesse veelzijdig. Zij is solistisch actief op het gebied van zowel oratorium, opera als lied. Daarnaast zingt zij sinds 2008 als freelancer bij het Groot omroepkoor in Hilversum en sinds 2010 in het koor van de Nationale reisopera. Ze heeft een grote voorliefde voor acteren en voor literatuur en zij betrekt de luisteraar daarom erg graag bij de verhalen achter de muziek.

Op oratoriumgebied zong zij onder andere de altsolo’s in het Weihnachtsoratorium en in de Mattheus en Johannes Passie van Bach, het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, The Messiah, The Coronation Anthems, het Te deum laudamus en het Dixit Dominus van Händel, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Alt-rhapsody van Brahms, het Requiem, de Krönungsmesse en de Vesperae Solennes de Confessore van Mozart en het Stabat Mater van Pergolesi, Bononcini en Jenkins. Zij zong solo onder leiding van dirigenten als Louis Buskens, Maria van Nieukerken, Martien van Woerkum, Martin van der Brugge en Paul Valk.

In het operagenre zong zij de rol van Madame Flora in de opera The Medium van Menotti, onder regie van Jeroen Lopes Cardozo, de rol van Annina in La Traviata van Verdi en de rol van Madame de Croissy in Dialogues des Carmélites van Poulenc, onder regie van Marc Krone. Onder leiding van dirigent Jac van Steen zong ze in het koor van de opera Orfeo ed Euridice van Gluck, in Winterthur, Zwitserland. In 2008 was ze te zien in de absurdistische opera Stormval van Productiehuis Brabant op verschillende festivals, onder regie van Peerke Malschaert. In 2010 zong zij bij de Internationale opera producties tijdens een theatertour in Oekraïne, Nederland en België de rol van Mirabella in Der Zigeunerbaron van Strauss, onder leiding van Pieter Cox. In 2012 zong ze de rol van Olga in Die Lustige Witwe van Lehar, opnieuw bij de Internationale opera producties.

Tenslotte vormt Daniëlla met de sopraan Kathelijn van Dongen het Duo Danca en samen verzorgen zij concerten en recitals voor verschillende gelegenheden en met diverse thema’s.

 

daniella buijck daniella buijck daniella buijck